• Esmodlife

E.K.S.A.M.E.N.


Ordet inneholder en følelse vi alle kjenner til. En uggen, anspent og pirrende stemning, man bare gleder seg til å få overstått.

Den følelsen har vi Esmod’ere nå hatt i kroppene våre i tre uker, noen sikkert i større grad enn andre. Eksamen ved Esmod er noe annet enn jeg har opplevd tidligere. Det er intense uker (12 skoledager) hvor det tas oppmøte tre ganger hver dag! For kreative sjeler som liker å styre seg selv, er kanskje dette det vanskeligste ved eksamen. For andre er det kanskje nervene. For mange tror jeg det er tidspresset. 12 dager og en portfolio, det høres kanskje overkommelig ut, men portfolio er noe som kan bli så abstrakt – at det kan faktisk bli evigvarende! Jeg tror ikke jeg er den eneste som har merket dette… Det var kun lov å jobbe på skolen i skoletiden, og det høres kanskje behagelig ut, men for meg var det alt annet! Jeg skulle mye heller ha dusset med den portfolioen hver time i døgnet. Man vil jo få det til så bra som mulig!

Eksamen ved Esmod var altså en eksamen i så mangt, og jeg tror virkelig vi alle fikk prøvd oss på noe nytt.

Nå har vi F.R.I. denne helgen før vi begynner med modellismeeksamen på mandag. Det er 11 skoledager om jeg ikke tar helt feil. Det går helt frem til 4. juni, så da kan du jo selv regne ut hvor mange fridager det er i mai! Mange. Det blir en lang periode, men det er også fint fordi det er den siste eksamenen – og jeg kommer til å savne Esmod!

Hver dag når jeg går til skolen prøver jeg å huske på at jeg faktisk er «On my way to Esmod» som det står på nettene våre (har du sett dem?). Nå går jeg på Esmod og det har vært en drøm lenge. Selv om eksamen ikke akkurat var det jeg gledet meg til, hører det med, og det er bare å krysse det man har for at man ikke blir syk, får hjerneteppe eller kreativ angst underveis!

I modellisme skal vi konstruere for så sy opp ett av de 20 antrekkene vi har designet nå i portfolioen. For de fleste er plagget en kjole, men jeg har hørt rykter om at noen også skal sy shorts, bukse og topper! Kult – det må vi legge ut her på bloggen! Poenget er i alle fall at antrekket skal kunne dekke en modells kropp slik at vedkommende ikke er naken.

For meg ble det kjole med et egendesignet print. Jeg tror det skal gå bra, faktisk… Men kjenner den følelsen av E.K.S.A.M.E.N. kryper frem bare jeg tenker på kjolen, så jeg tror jeg stopper der og lar F.R.I.-følelsen få bo i meg litt til… Til mandag, så tar vi en ny runde med eksamen og alt som hører med da..


Hurra for oss og store klapp på skuldrene til alle i 5.1 for fantastisk innsats i eksamensperioden!!


/Julie M.

6 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle