• Esmodlife

Eksamenstid på Esmod

Hei alle sammen!

Nå er eksamenstiden for 1. klasse godt i gang, og vi er snart ferdig med design og portfolio-prosessen. Oppgaven er å lage en casual multikolleksjon som skal inneholde omtrent 20 plagg. Eksamen fungerer litt annerledes enn mange er vant til fra for eksempel videregående, derfor er det spennende for oss å kunne dele hvordan en kreativ og utfordrende eksamen fungerer for fashion-design studenter. Eksamen er delt opp i to hovedgrupper. Først to uker med design, deretter to uker med modelisme der vi syr opp antrekket som vi har designet ukene før.

1: Vi starter med å finne inspirasjon til oppgaven vår. I denne prosessen putter vi alle mulige bilder, tanker og ord ned på papir. Dette er en utrolig spennende prosess, der man virkelig har mulighet til å være kreativ og formidle din stil og tankeprosess.

2: Når inspirasjonen er på plass, begynner man med portfolioen. Her har moodboard, pressreview, figuriner, og skisseutvikling viktige roller. Det viktig å være utrolig nøye og presis på arbeidet man gjør i denne prosessen. Det gjør det lettere når man senere skal sy opp plagget sitt. Vi jobber mye med programmene indesign, illustrator og photoshop. Disse er det viktig å mestre for å kunne levere en god eksamenskolleksjon. Alle har mulighet til å lage egne figuriner med de posene og utrykkene de ønsker, og det er alltid gøy å se hvor forskjellige alle oppgavene er.

3: Under designprosessen får vi veiledning fra lærerene to ganger. De hjelper oss med å gjøre gode finish, og lede oss inn på riktig bane hvis vi er litt «lost» i prosessen.

Alt i alt er eksamenstiden på esmod veldig spennende og lærerik. Man lærer mye om selvstendig arbeid, og ikke minst om prioritere tiden sin:)

Moodboard inspirert av Rihanna sitt album fra 2012 «Unapologetic».

7 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle