• Esmodlife

Mika Tollefsrud fra Helly Hansen


Forrige uke fikk vi besøk fra tidligere student Mika Tollefsrud. Mika gikk ut fra Esmod i 2013, og begynte rett i jobb med fersk diplom i hånden. Hun jobber i dag hos Helly Hansen, og var innom og hadde et meget inspirerende foredrag for både studenter og lærere, om Helly Hansen sin historie, sitt varemerke og hvordan de jobber i dag.


Var så heldig å få hun til å svare på noen spørsmål her på bloggen, les under hva hun svarer :)Hvor har du jobbet etter Esmod utdannelsen din?

Rett etter Esmod startet jeg å jobbe som innkjøpsassistent på Herre-avdelingen i Cubus. Etter 2,5 år søkte jeg meg videre til Helly Hansen, der jeg har jobbet 4 år nå. Jeg startet å jobbe som produktutvikler for Kids/JR, deretter for Urban. I slutten av 2018 var jeg så heldig og fikk muligheten til å jobbe 1 år for Musto i London (utstasjonert av HH). 

Bilder over fra presentasjonen Mika hadde om de ulike avdelingene hos Helly Hansen


Helly Hansen AS er et norskt selskap som ble grunnlagt i 1877 av sjømannen Helly Juell Hansen, de produserer tekstiler og spesialutstyr for sport, fritid og arbeid på havet og i fjellet. Helly Hansen merket er populært innen områder som industri, overlevelse og redningsaksjoner, samt high-performance sport.Kan du fortelle litt om hvor du jobber og hva du jobber med i dag?

Da jeg kom tilbake til HH fra London i november 2019, startet jeg å jobbe som Designer/produktutvikler på avdelingen som heter Professional Services. Innenfor avdelingen jobber jeg mer presist med å designe og utvikle klær for Ski Resorts. Innenfor Ski Resort er vi delt i 2, jeg jobber med Europa, mens to kollegaer jobber med Nord Amerika.

Hva føler du var/er mest verdifullt fra årene dine på Esmod?

Det mest verdifulle jeg fikk fra Esmod var den opplæringen vi fikk i Illustrator som var spesifikt rettet mot klesbransjen. Noe annet som er veldig verdifullt og som sikkert noen undervurderer litt, er modellering. Den kunnskapen bruker jeg hver dag i fit sessions, design og produktutvikling.


Musto - Collab med Land Rover Helly Hansen

Bilder fra kolleksjoner Mika har jobbet med .


Har du noen tips & råd du kan gi til studentene og de som ønsker å søke Esmod Oslo?

Ta litt sjanser! Selv gikk jeg fra fast stilling i Cubus til en midlertidig stilling i HH, fordi jeg ville ha en fot innafor bransjen jeg ville inn i. Heldigvis fikk jeg fast stilling etter kort tid.

Ta internships om du har mulighet, se heller på det som en forlengelse av studiet enn en lite betalt jobb.Vis at du er engasjert og hold deadlines.

Husk at de fleste jobber i bransjen er kommersielle, Esmod er tiden til å være kreativ. I den kommersielle bransjen får du retningslinjer om hvordan produkt man skal lage, og det er viktig å utvikle funksjonelle klær samtidig som man følger trender.


Tusen takk til Mika for besøket, og som stilte til intervju! :)

39 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle