• Esmodlife

Noen tips til deg som kanskje begynner på ESMOD til høsten 2018

Jobb –  Om du ikke har spart opp en del penger før du skal starte på dette studie, så må du helt sikkert beregne deg på å ha en jobb ved siden av. Det jeg ikke viste når jeg startet, var at det er pliktig oppmøte på skolen hver dag mellom 09.00 – 15.00. Så en jobb som faller på kveldstid og helgenen er lurt å ha i bakhodet. Det er også mange oppgaver som skal leveres hele tide til deadlines og det forventes at man jobber etter skolen også for å kunne rekke dem. Derfor kan det være vanskelig å jobbe mer en to dager i uken etter skole tid. Legg litt av jobben på helgene.

Sparepenger – Kan være lurt å ha spart opp litt penger før skolestart. Du trenger bøker og en del utstyr til søm og tegning. Alt utstyre gjennom semestrene må du holde selv. Ta godt vare på alt som er ditt. Kjedelig å måtte kjøpe inn igjen ting som blir borte. Det er mange søm prøver som skal sys opp og du må hele tiden kjøpe inn materialer til dette selv. En spennende skoletur er det også i løpet av året. Jeg anbefaler å bli med på denne da den er veldig lærerik.  Vi jobber mye på pc, så en pc som drar Adobe programmer må du ha.

Fritid – Det blir en del lange dager med bare skole jobbing. Så fritiden den er ikke så mye å skryte av lenger. Men det er jo absolutt noen roligere perioder hvor man ikke har like mye å gjøre. Vi er også heldige og har høst ferie, juleferie, vinterferie osv. Lurt å nyte noen fri helger innimellom om det lar seg gjøre. Viktig med nok søvn og nærings rike mat så man ikke sliter ut kroppen.


/Tine Linèa Holte

20 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle