• Esmodlife

Oui – merci – Paris!


Et av høydepunktene underveis i førsteåret ved Esmod er helt klart turen til Paris i tilknytning tekstilmessen Premiere Vision!

Motenerd som jeg er begynte jeg å glede meg til dette allerede året før jeg startet på Esmod. Tekstilmesser er noe jeg har hørt om, men aldri visst hvordan foregår. Moteuker er mer synlig, og de fleste moteinteresserte har kanskje opplevd å være med på en eller flere. Men tekstilmesser, det er liksom et nivå opp, en hemmelig sfære for bare de inviterte. Ikke hadde jeg sett bilder heller, men forestilte meg noe som messehallen på Lillestrøm bare ganger hundre, og masse tekstiler hengende overalt. (Teaser: Jeg ble positivt overrasket!)

Jeg har hørt ordet «tekstilmesse» summe ved flere anledninger. Ofte i samtale med noen i bransjen hvor man f.eks. snakker om trender og farger, kolleksjoner eller noe sånt «vanlig».. Og så sier noen «men alt avgjøres jo på tekstilmessene, det er der det skjer»… Det hele høres veldig mystisk ut, nesten religiøst. «Tekstilmesse». Ingen sier hvor de er, hvem som er der, hvor stoffene kommer fra, hvem stiller ut? Jeg har med andre ord hatt tusen ubesvarte spørsmål i hodet, og dere kan tenke dere hvor gira jeg var da jeg satt på flyet ned til Paris – for det lærer man på Esmod, det er i Paris det skjer! Og messen heter Premiere Vision (hvis du er kul sier du PV), og vi har inngangspass for en dag og livet er fantastisk!

Ok, så før jeg forteller mer om messen kan jeg jo ta en generell runde om turen. For når man drar til Paris er det mer enn PV som gjelder (til og med for meg!). Hvor skal man bo? Hvor lenge varer turen? Hvordan er opplegget? Jo, først ut må jeg si at dette er en frivillig tur i regi av Esmod, altså betaler du for turen selv. Esmod fikser PV-pass og lager opplegg for en god del av dagene, og så ordner du resten selv. Til tross for dette ble 30 stk av ca 40 i klassen med på turen – og alt gikk fint:) Utrolig at så mange mennesker klarer å fikse seg så bra i en ny by! Bra jobba!

Besøk til YSL-museet – hvor vi bl.a. fikk se Yves «ekte» arbeidspult og skisser underveis i kolleksjonen! Woot woot!


Noen bodde på hotell, andre i Airbnb, mange på hostell. Dersom du skal begynne på Esmod til neste år – bare spør oss i andreklasse så skal vi hjelpe og komme med tips! Læreren gjør selvfølgelig også dette:)  Turen varer ca en skoleuke, vi dro på mandag og mange reiste hjem fredag eller lørdag. Det var oppmøte tirs-tors og frivillig opplegg på fredagen.


Tur til shoppingmekkaet Lafayette for å titte på finishings hos de store designerne. Veldig inspirerende – og gøy å se hvor mye man allerede har lært om sømtekniske detaljer!


Det er alltid gøy å være i Paris – og det som gjorde turen ekstra gøy var besøk til YSL-museet (bilder over), tur til Esmod Paris (hvor du kan kjøpe masse Esmod-stæsj!), titting på finishing hos Lafayette og ikke minst tur til Sacre Cæur på tekstilshopping! Her har de utrolig mye fine stoffer for ikke snakke om tilbehør som knapper, kantbånd – ting du ikke aner finnes, men som du blir så glad for at noen har laget for deg. Et must for alle syfrelste!!


Torsdag var helligdagen for turen med det O Store besøket til PV. Messen ligger et godt stykke utenfor sentrum (mot CDG-flyplass) så hit tar man toget. Messehallen er gigantisk – men veldig lys og oversiktelig. Alt er delt opp i fancy haller, og i midten av hver hall har de laget noe av det mest geniale jeg har sett: en trendavdeling! Elsk! Her kunne du rett og slett tusle rundt å gratis få servert det beste og mest trendye fra alle bodene i den hallen. Fantastisk!


Jeg fant fort ut av grunnen til at tekstilmesser er hemmelige events man aldri ser – fotografering er strengt forbudt! Og det høres kanskje greit ut nå – men vent til du ser de mest fantastiske stoffene du noen sinne har sett – og ikke kan ta bilde av dem! :O Det var en test, men vi ble i det minste ikke kastet ut, så vi besto vel:)


I bodene kan du bestille stoffer, eller knapper, glidelåser +++ alt etter hvilken bod du er i. Mange steder trenger du organisasjonsnr, men forhør deg bare om dette. Det er uansett veldig interessant å komme i prat med leverandørene å få en feeling på hvordan dette magiske, hemmelige systemet foregår! Ikke minst med tanke på avgangskolleksjonen siste året – hvor dette jo blir virkeligheten!

Det er en lang og intens dag, men gud så fantastisk! Her får du virkelig feelingen på bransjen og det er en erfaring jeg anbefaler alle mote- og tekstilinteresserte å få med seg!

Au revoir for denne gang Paris – men jeg kommer tilbake til neste PV!

/ Julie M

9 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle