• Esmodlife

Studietur til Guangzhou, Kina


Diplomstudentene Maiken og Helene var på den årlige studieturen til Kina, her besøkte de forskjellige tekstil fabrikker, tekstil markedet og Esmod Guangzhou.


«Hele turen var en opplevelse jeg ikke ville vært forut, og jeg anbefaler alle som kan til å ta turen, jeg skal hvert fall tilbake til det tekstil markedet igjen!» – MaikenJentene brukte første dagen på tekstil marked og ble overveldet over hvor stort det var! Ett større område enn Karl Johan kun til tekstiler og Trims! Det var en drøm!

De var innom tre fabrikker, den første var en litt mindre fabrikk som produserte klær med fokus på print. Der hadde de en amazing maskin som laser kutter rett på tekstiler, de sparte print med at de hadde printet direkte på mønster delene på tekstilet, med en svart outline der laseren kuttet. Drømmen! De fikk se litt behind the scenes med ett merke fra en tidligere student ble produsert der mens vi var der. Spennende!
Neste de fikk besøke var en barne klesfabrikk, her fikk de vist at det var veldig strenge krav til produksjon av barneklær. De viste oss maskiner som tester styrken på trykknapper, og en annen maskin som testet slitestyrken på materialer. De fikk også se at før klærne blir sendt ut, må de gjennom en detektor som sjekker at de ikke er noen nåler igjen i plaggene. Fabrikken hadde også en stor maskin som printet ut mønster og kuttet det samtidig! «Det er noe jeg skulle hatt, men det tok like stor plass som rommet mitt på hybelen» – Maiken


Til slutt var de innom en jersey fabrikk hvor de fikk se store maskiner lage tekstiler fra tråder, og det var så fascinerende for alt gikk rundt og veldig fort! De fikk deretter se en maskin hvor de tredde stoffet på, med speil på hver side og lys i midten så satt det en og sjekket stoffet for ødeleggelser og feil i strikkingen. Og ved han satt det noen med forstørrelsesglass og fikset småe feil i tekstilet.


«Det var en opplevelse å besøke de fabrikkene, vi ble godt tatt i mot og alle var kjempehyggelige og kjempe ivrige til å vise oss rundt, var veldig tydelige på dem at de var stolte av å jobbe der.»

Når de var på besøk hos Esmod Guangzhou fikk de en omvisning på skolen, og de var fascinert over å se at de hadde akkurat de samme oppgavene som det vi har på Esmod Oslo. Skolen er stor og fin, og de hadde til og med undervisning i maskiner som printet ut mønster! De fikk tittet innom å se at 2.året jobbet med draktjakke, og at 3.året hadde et samarbeid med et reelt merke som laget aftenkjolen. Dette var da en konkurranse der studenten som vant, ville få produsert kjolen sin.– Maiken & Helene – Diplomstudenter 2020


20 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle