• Esmodlife

Tekstil shopping i LONDON!

Siste års studentene var i begynnelsen av januar på tekstil shopping i London. Siste året på Esmod jobber studentene med å utarbeide sin helt egen kleskolleksjon. Studentene jobber det første halvåret med design prosessen fra A til Å, for så å jobbe fysisk med å bringe sin visjon av en kleskolleksjon til livet med en stor visning i juni. For å kunne sy en helt kolleksjon trenger man så klart fantastiske tekstiler, så da må man shoppe litt i London!

Marie har delt litt om sin opplevelse fra London turen;


Vi hadde en super tur til London! Mye bedre og større utvalg av stoffer og materialer/Trimmings enn i Oslo! Nesten litt for mye. Veldig mye flotte, interessante, dyre og billige stoffer i alle regnbuens farger og diverse kvaliteter. Det var veldig gøy og spennende å reise rundt å sjekke ut alle de forskjellige butikkene og deres store sortiment, men det var også ganske slitsomt, tok mye tid, og var vanskelig å få god nok oversikt.. Tenker etter et par-tre til turer så har jeg nok ganske mye bedre kontroll på de forskjellige butikkene og deres utvalg! Hadde vært fint med en bedre oversikt, om vi hadde laget selv eller fra lærerne ved å researche litt på nettet før vi dro med info om hvilke butikker vi burde gå i for forskjellige type stoffer (feks. ett sted var bra for bærekraftige stoffer, et annet for silke, og et tredje for syntetiske stoffer) så hadde vi brukt mindre tid på å lete og kjøpe dobbelt fordi vi fant ut for sent at et annet sted var kjent for å selge nettopp dette stoffet billigere enn andre steder.


Mesteparten av dagen gikk med på å lete i stoffbutikker, men nesten alle stengte kl 18, så vi fikk kost oss med litt god mat og drikke på kveldene, og rakk også et par timer med skolejobbing før leggetid. Vi hadde to møter med Gihan hvor vi fikk veiledning utifra hvilke stoff prøver vi hadde funnet og hjelp med hva vi skulle ta med videre, hva som skulle ditches, og hva vi fortsatt trengte å finne - hun så på hvordan uttrykk vi ønsket og sa da om stoffet vi hadde funnet ville gi det uttrykket eller ikke og om fargevalget var riktig eller om det kanskje var bedre å finne en annen farge. Fikk god og informativ tilbakemelding og hjelp med valg av stoffer som gjorde det mye lettere å ta et valg i butikk. 


Var utrolig gøy å få komme på showroom'et til YKK! De hadde masse forskjellige glidelåser og knapper utstilt som vi kunne bestille, og var super hjelpsomme og trivelige å snakke med. Vi var også veldig heldige å få plukke gratis det vil ville ha av noen bokser de hadde på lageret sitt og blandt deres samples-hyller av glidelåsene og knapper. Her var det også en del bærekraftige alternativer, noe jeg satte stor pris på! 

Alt i alt var det en bra tur hvor vi fikk et godt første innblikk (i hvert fall for min del siden det var første gang jeg handlet tekstiler der) i London sitt utvalg av tekstil butikker og sett og kjent på noen stoffer som vi i Norge bare har har tilgang til på nett. Og gjort en del gode deal'er på kvalitets stoffer. Var gøy å få samlet prøver av stoffene vi likte (også utenom å tenke på kolleksjonen) med all informasjonen vi trengte skrevet ned, inkludert butikkens navn og adresse, som vi addet til sourcing boka vår for referanse og for å lett finne tilbake til i fremtiden. 

TIPS!

Kollektivtransport var utrolig dyrt. Jeg fylte på 20 pund på oyster kortet tre eller 4 ganger i løpet av uken.. Så å kjøpe dagskort hver dag er kanskje et billigere alternativ når man bor litt utenfor sentrum og reiser mye rundt i løpet av dagen.


70 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle