• Esmodlife

Ukas ESMOD student: Mona Blanchard


Da er tiden kommet for og presentere Esmod studentene igjen, og første ut er fransk/norske Mona Blanchard på 19år.


Mona! Hva gjorde at du søkte Esmod? Jeg ønsket og studere mote. Begynte på folkehøyskole på «klær,mote og design» for og forberede meg på mote studie. Hadde hørt om Esmod skolene allerede da jeg bodde i Frankrike og bestemte meg for og søke her i Norge. Siden halve familien min er norsk, ville jeg gjerne oppleve den kulturen jeg har fra min mors side og kunne bedre norsk.


Hva er din bakgrunn før esmod? Bodde i Grenoble i Frankrike og studerte sosiologi og økonomi på Vidergående.  Jeg var veldig interressert i klær, farmor lærte meg og sy og mamma lærte meg med symaskin. Hobbyen satt inn for fullt da jeg ønsket meg en t skjorte som ikke var mulig og få tak i i butikk, og jeg måtte lage den selv. Etter Vidergående fant jeg ut at mote var veien jeg ville gå og dermed havnet jeg på folkehøyskolen i Stavanger på «klær, mote og design».


Fortell en ting de andre studentene antageligvis ikke vet om deg? En funfact om meg er at jeg driver en instagram konto hvor jeg deler klær jeg lager og selger litt. Og har spillt piano i 16 år.


Beskriv din klesstil og inspirasjon! DANSK STRETTSTYLE. Instagirl. Fargerik, blanding av print og forskjellige tekstiler. Blander ofte streetwear og classy eks. chunky sneakers og blazer. Liker og ha det gøy med klær!


Hvor er du om 10 år? Ikke Norge. Storby eller tropikalsk land. Paris eller NY. Er så mange muligheter innen mote, men ivertfall ønsker jeg og jobbe innen dette. Drømmer om og kunne tjene penger innen sosiale medier, ha mange kontakter, jobbe med mote – samtidig kunne reise.


Hva er ditt favoritt plagg og hvorfor ? SNEAKERS. Fordi du kan ha flere forskellige utrykk, mood og merker. Vintage og nye, chunky sneakers eller basic. Play with your style! Når du har kule sneakers trenger du egentlig ikke noe annet, og jeg synes det er det jeg har det mest gøy med. + Jewelry – always wearing.


Takk for intervjuet kjære Mona og lykke til, du er awesome!! //Martine Stol

36 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle