• Esmodlife

Ukens ESMOD-student: Hedda Marie Bay

Vi regner med at du har lyst til å bli kjent med oss på ESMOD og kjører derfor igang spalten «Ukens ESMOD-student» hvor vi stiller spørsmål til studentene ved ESMOD om livet før, underveis og etter ESMOD. Først ut er Hedda Marie Bay som er 24 år og går førsteåret ved ESMOD.Hei Hedda! Kan du fortelle litt om hva du har studert og jobbet med før?

Jeg har studert ett år teater ved Oslo Musikk- og kulturskole, og jeg gikk også et år musikk og teater ved Ringerike Folkehøgskole. I tillegg har jeg brukt mye tid på å reise, noe som har vært minst like lærerikt!

Jeg har også jobbet frilans som skuespiller siden jeg var 15. Jeg har drevet mye med dubbing av TV-serier, og også spilt i diverse musikkvideoer og kortfilmer.


Hva liker du å gjøre utenom jobb og studier?

Jeg er veldig glad i å synge og spille gitar, surfe, dra på teltturer, reise, og selvfølgelig sitte time etter time foran symaskinen.

Og da passer det godt å spørre – hvorfor valgte du Esmod?

Jeg ønsker å kunne jobbe med bærekraft innen mote og tekstilbransjen. I tillegg har jeg også en drøm om å kunne designe mine egne bærekraftige klær!

Jeg håper jeg får utfordret mine kreative sider, og også finne min egen kreative retning innen søm og design. Jeg ønsker å bli sikrere i mitt uttrykk som klesdesigner, og å lære masse av våre dyktige lærere!

Hva er det morsomste du hittil har gjort ved Esmod?

Jeg synes redesign under St. Catherine var utrolig spennende, hvor vi skulle designe en overdel knyttet opp til de store motehusene. Jeg likte å prøve og lage noe jeg vanligvis ikke ville lagd, og utforske ukjente stoffer og materialer.


Heddas redesign under St. Cathrine – jakke inspirert av Chanel.

Og.. hva er så det kjedeligste du hittil har gjort ved Esmod?

Jeg må ærlig innrømme at Illustrator ikke er min favoritt, men det er kun fordi PC generelt er uforståelig i min verden.

Kan du beskrive deg selv med tre ord?

Vel.. Distré, eventyrlysten og spontan!

Har du et favorittfag ved Esmod?

Oi.. Jeg klarer ikke velge. Jeg synes alt er så gøy!

Hva inspirerer deg?

Jeg er veldig inspirert av naturen og materialene den har å by på. Steiner, fjær, hav, sand, pinner, krystaller osv…

Fun fact ingen ved Esmod vet om deg?

Jeg har bodd nesten ett år i en liten van i Australia. Jeg ville prøve ut livet uten alle tingene som vi er så avhengige av i dag, og det var en helt fantastisk opplevelse!


For å avslutte i god motestil – Hva er ditt favorittplagg og hvorfor:

Lange kjoler som flagrer i vinden når man går på stranda! Perfekt.

Tusen takk Hedda!!

Følg med neste uke for et nytt ESMOD-møte!

/Julie M.

31 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle