• Esmodlife

Ukens ESMOD-student: Maiken Roska Hammer


Hei Maiken! Så hyggelig at du vil være med som ukens Esmod’er! Kan du begynne med å fortelle litt om bakgrunnen din? Har du for eksempel studert noe før du begynte på Esmod?

Jeg gikk musikk-kunst teater på Toten folkehøyskole fordi jeg ville prøve masse kreative aktiviteter og utfordre meg selv til å gjøre masse jeg aldri har turt til å prøve før. Jeg trivdes veldig godt der og det var på søm valgfaget hvor jeg først virkelig fikk prøve å sy med en symaskin.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

På fritiden liker jeg å sy kostymer eller cosplay som vi kaller det. Det var der interessen min for søm kom frem, og jeg trivdes så godt med å holde på med det at jeg ville lære mer og eventuelt jobbe med søm. Mitt første sydde cosplay var en forvandlingskjole som går fra en liten kjole til å bli vrengt til en lang ballkjole – se video av den her.


Maikens figuriner og design fra Sacai-kolleksjonen.


Ellers liker jeg også å danse, spille teater, filme og redigere videoer, reise, og prøve masse forskjellige kreative aktiviteter.

Hvorfor du valgte Esmod?

Jeg var på utdanningsmessa med folkehøyskolen og ble stående å snakke med Elinor ganske lenge og ble ganske sikker på at dette var riktig for meg.

Hva du håper å få ut av din utdannelse ved Esmod?

Jeg håper på å lære å sy og sette sammen klær, jeg ser veldig frem til tredjeåret hvor vi får fordype oss i det vi vil. For da kommer jeg til å gå for kostyme.

Hva er det morsomste du hittil har gjort, lært eller erfart ved Esmod?

I design så var det forrige oppgave hvor vi skulle lage en kolleksjon til en designer og lærte collage-teknikk. Det ble favorittmåten min i år å jobbe med å utvikle en kolleksjon.


Maikens ferdige oppsydde skjorte fra ruteprosjektet.

I modelisme var det gruppearbeidet med rutete skjorte hvor det å sitte å legge rutene perfekt inntil hverandre og se resultatet ble veldig givende (se bilde under!).

Hva er det kjedeligste du hittil har gjort, lært eller erfart ved Esmod?

I starten slet jeg veldig med Adobe-programmene, jeg mislikte de veldig. Men nå har jeg begynt å få en forståelse for dem så jeg liker bedre å jobbe med dem jo mer jeg lærer.

Hvordan vil du beskrive deg selv med tre ord?

Kreativ, tålmodig og positiv

Hva er ditt favorittfag ved Esmod?

Modelisme blir favoritten for min del. Vi lærer å konstruerer ett plagg og sy den opp og det er det jeg liker å sitte og jobbe med.

Hva inspirerer deg?

Jeg inspireres mye fra Østen, spesifikk Japan. Den fargerike stilen de har der er så fascinerende og helt motsatt fra Norges svarte og hvite stil.


Kyary Pamyu Pamyu, hun er en artist som også designer sin egen stil “Søt og litt traumatisk “ som er noe man ikke ser til vanlig.

Fun fact ingen ved Esmod vet om deg?

Jeg har alt for mange allergier mot alt mulig rart.

Helt til sist: favorittplagg og hvorfor:

Vet ikke helt om jeg har et spesifikt plagg, men fargerike klær generelt er favoritten.


Tusen takk for bidraget ditt, Maiken!!

19 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle