• Esmodlife

Ukens ESMOD-student: Morten Thorsell Smedsrud


Ny uke – ny Esmod’er! Denne uken hører vi fra Morten Thorsell Smedsrud som går førsteåret ved Esmod og er 27 år.

Hei Morten! Kan du fortelle oss litt om bakgrunnen din?

Hei! Ja, som alle andre var jeg vel ganske usikker på hva jeg ville studere etter videregående. Jeg startet på et årsstudium innen økonomi, men fant ut ganske kjapt at jeg ikke ville gå videre med det. Jeg hadde et lite ønske om å studere et eller annet innen design, men visste ikke akkurat hva. Valget falt på Designinstituttet i Oslo som er en 1-årig fagskole innen design, her får du en liten innføring i alle designretninger. Her fant jeg ut at både interiør og mote var det som var mest spennende. Jobben videre ble å prøve å finne en utdannelse som kunne kombinere begge retningene, så da endte jeg opp på Westerdals Høyskole og BA-studiet eksponeringsdesign. Eksponeringsdesign er interiør og markedsføring, selge et produkt gjennom noen visuelt / visual merchandising. Faget dekorasjon var det som var mest interessant. Her jobber man med vindusutstilling og styling av podier.


Ved siden av studiene jobbet jeg ved DNA Shoes Arkaden og etter ferdig utdannelse ble jeg heltid ved denne avdelingen. Her jobbet jeg som selger og drev litt med eksponering av butikken og vindusutstillingen. Etter fem år i skobransjen startet jeg i januar 2017 i herreavdelingen på Høyer. Synes det var en veldig inspirerende jobb og var vel da jeg skjønte at det er mote jeg skulle jobbe med. Søkt meg derfor inn på Esmod Oslo.

Og her er du nå:) Hva liker du å gjøre på fritiden?

Fritiden består av litt museum, gallerier og kreative ting. Mye av fritiden består vel egentlig av å finne inspirasjon, enten det er å lese magasiner og bøker eller vandre rundt i Oslo for å se nærmere på byen.

Hvorfor falt valget på Esmod?

Jeg hadde hørt mye positivt om Esmod. De jobber jo tett med bransjen og er veldig opptatt på hva som skjer der ute i motsetning til veldig mange andre skoler, og de kan faget. Er vel derfor jeg søkte på skolen.

Jeg tror at Esmod kan lære meg det jeg trenger for å bli god i faget og hjelpe meg i riktig retning i bransjen.


Mortens plagg under St. Cathrine-uken – inspirert av YSL. College-genser designet og sydd av Morten.


Hva er så det morsomste du hittil har gjort på Esmod?

Synes vel egentlig det meste er gøy, men er jo ekstra gøy å skape noe og se et ferdig produkt på en byste. Å vite at det der har jeg faktisk lagd og man kan faktisk bruke det.

Og det kjedeligste?

Er ikke så mye som har vært kjedelig, men det som kanskje har vært minst morsomt var vel de første oppgaven i søm. Å sy langs en rett strek var vel kanskje ikke det som var mest spennende, men vi må jo igjennom det.

Kan du beskrive deg selv med tre ord?

Ettersom man går et kreativt studie så er det vel obligatorisk å si at man er kreativ. Er vel også ganske tålmodig og ekstremt pirkete.

Hvilket fag er din favoritt?

Har ikke et favorittfag, jeg synes alt er like morsomt. Gøy å lære det tekniske ved et plagg, hvordan det er konstruert for så å lære og sy det opp. Samtidig er det jo veldig gøy å jobbe med design, prøve å skape noe nytt.

Hva blir du inspirert av?

Blir vel egentlig inspirert av det meste, men er jo veldig interessant med arkitektur og interiør. Hvordan dette utvikler seg fra år til år.

Og så blir man jo selvfølgelig inspirert av mote. Gøy å se hva designere har gjort tidligere og hva som skjer nå.

Funfact ingen ved Esmod vet om deg?

Har vel ikke egentlig noen fun fact om meg selv, tror de fleste ved Esmod vet det meste.

Og helt til sist, hva er ditt favorittplagg og hvorfor?

Mitt favorittplagg må vel være sorte dressbukser. Funker til alt

Tusen takk for at du ville være ukens ESMOD-student, Morten!


/Julie M.

18 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle