• Esmodlife

Ukens ESMOD-student: Ogonna (Oggo) Mecelina


Hei Oggo og velkommen som denne ukens ESMOD-student! Du er 24 år og går første året på Esmod i Oslo. Kan du fortelle litt om deg selv og din bakgrunn?

– Ja! Min interesse for mote og design startet allerede da jeg var barn. Jeg kommer fra en kunstnerisk familie, hvor bl.a min far var skredder med eget verksted. Hans kunnskap strakk seg fra herre- og damesøm, til barneklær. Han kunne lage alt, og jeg og mine søsken har alle vokst opp med spesialdesignede klær. Min søster, Monica, er en sanger og scenekunstner. Og de siste årene har jeg bl.a vært hennes personlige stylist, til både scene- og tv-opptredener. Inspirert av disse, og min øvrige, kunstinteresserte familie, har jeg lenge ønsket å uttrykke meg og mine ideer gjennom klær og design.

Så spennende! Hvorfor valgte du å gjøre dette ved Esmod?

Det var venner og familie som fikk meg til å søke. Jeg lette etter noe nytt og morsomt som kunne utvikle meg som person og gjøre meg til det mennesket og den artisten jeg ønsker å være. Og de trodde Esmod var det riktige stedet for det, og jeg tror de hadde rett. Mote og design gjør hverdagen levende og gøy. Det er en måte jeg kan uttrykke meg på. Jeg har så mange rare ideer som trenger et utløp, og Esmod hjelper meg med det.

Hva gjorde du før Esmod?

Etter Vgs så tok jeg ett friår som endte med å bli 5 år, hvor jeg jobbet fulltid i en klesbutikk. Mitt utløp for kreativ energi, var gjennom å tegne og style i fritiden. Jeg brukte mye tid på design, og gjennom samarbeid med en skredder så designet jeg plagg til både meg selv, og til bruk i styling.


Creds: MODELL: Kjetil-Andre Ward FOTOGRAF: Camilla Hay Jenssen (Milla Hay) STYLING: Oggo MecelinaMODELL: Ingelin Ueland Hope

Hva er det morsomste du hittil har gjort, lært eller erfart ved Esmod?

St. Cathrine-oppgaven var gøy. Elsket både designeren vi fikk og gruppen min. Vi delte ideer og jobbet godt sammen og vi ble fornøyd med sluttresultatet av alle sine design og bilder. Kunne ikke bedt om et bedre team!

Hvilket fag er din favoritt?

I alle fag har jeg hatt mine oppturer og nedturer men som Michelangelo sa, «I am still learning», so I’m chilling. (tar det som det kommer)

Beskriv deg selv med tre ord:

Beskrive meg selv.. haha vanskelig. Da hadde jeg nok sagt; Rar, chill og omtenksom.

Hvordan vil du så beskrive stilen din?

Hvis jeg skulle beskrevet min personlige stil så ville jeg kalt det ”trash” fordi jeg liker å finne meg selv i plagg ved å blande sammen uventede (og noen ganger «stygge”) elementer, farger, mønstre og ulike teksturer. Ved å snu på et ord som assosieres med så mye negativt, og gjøre det morsomt, har jeg funnet min stilistisk identitet.


Min far, han lærte meg å ikke ta ting så seriøst og spre glede i hverdagen, ikke bare ved mine handlinger, men også ved måten jeg kler meg. Jeg finner inspo i alt fra noe i natur, en sangtekst og til menneskene på gaten.

Har du noe morsomt å dele som ingen vet om deg?

Hah, skulle ønske jeg hadde noe kult å fortelle, men kommer ikke på noe nå.

Hva er favorittplagget eller tilbehøret ditt?

Har hatt en ting for briller i det siste, spesielt solbriller og pelskjakker (faux selvfølgelig)

Hvem er ditt moteikon?

Solange! LOVE HER!!


Psst: Du finner Oggo på Insta under @oggo.mecelina

/Julie M.


29 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle