• Esmodlife

Ukens student - Lucas Gaussen

Navn: Lucas Gaussen Alder: 21 år Fra: Opprinnelig fra Reunion Island, men har bodd i Tønsberg i 10 år. Personlig Instagram: lucasgaussen Fotograf Instagram: shotby_lucas Nettside: shotbylucas.com

Hvem vil du anbefale dette studiet til?

Jeg ville anbefalt det studiet til deg som er interessert i Mote og Design og ønsker å utvikle en helhetlig kunnskap om prosessen. Det beste med ESMOD er at du får muligheten til å lære både Modelisme og Design. Noe som betyr at du selv får følt på hva du vil spesialisere deg i, og hvilken retning som passer deg best etter å ha fullført studiet. Du får også en del kontakter igjennom skolen som er nyttige i arbeidslivet. Det eneste jeg vil trekke frem som søkere bør være obs på er at ESMOD er en institusjon med høye krav og man må som student være forberedt på å fullføre et krevende program. ESMOD er i minste fall et fulltids-studium og man må ofte jobbe med faget ved siden av oppsatt skoletid. 


Hva har så langt vært mest gøy?

Om jeg skulle plukket ut et bestemt prosjekt så langt, så ville jeg nok sagt at Re:Dux prosjektet med Bergans definitivt er høydepunktet. Det var utrolig lærerikt og gøy å kunne redesigne plagg for et så etablert norsk merke. Det å bruke så robuste og teknologiske materialer for å lage outfits rettet mot en Runway-forestilling er kjempe utfordrende, og jeg mener at det å utfordre seg selv er den beste måten å utvikle seg på.  Selve Showet var også en utrolig opplevelse, og det var kult å se at så mange folk kom for å støtte prosjektet, studentene og alle andre som deltok.

Bakgrunn for at du søkte på Motedesign og Modellisme­medarbeider? Jeg har alltid vært interessert i kreative felt. Enten det har vært Fotografi, musikk, kunst eller mote. I enhver periode av livet mitt jeg ser tilbake på, har jeg alltid hatt en kreativ hobby ved siden av skole og jobb. Men det var først i en alder av 19 år at jeg begynte å innse at jeg ville gjøre den kreative siden min om til en jobb. Jeg var i førstegangstjenesten for et år siden og som alle andre rekrutter måtte jeg gå i uniform hver dag, samme uniformen som alle andre i troppen. Og det var et par måneder inn i tjenesten at jeg innså hvor mye av personligheten min som gjenspeilet seg i de plagene jeg likte å bære. Jeg begynte da å tenke ut en plan om å lage et klesmerke men innså fort at jeg kom til å trenge mere kunnskaper om faget og industrien for å lykkes. Etter fullført tjeneste så søkte jeg på ESMOD og nå går jeg første året på ESMOD Oslo.  

Hva drømmer du om å bli når du er ferdig utdannet? Den endelige drømmen er å drive eget klesmerke der bakgrunnen og personligheten min gjenspeiles i plaggene. Jeg ønsker å kunne knytte mine evner som fotograf med designene jeg utvikler, dette slik at jeg får frem et unikt uttrykk som ikke kan gjenskapes av andre. 

Hvor hadde du hørt om motefagskolen Esmod? Jeg hadde aldri hørt om ESMOD før jeg begynte å søke på nett etter utdanninger innenfor mote og design. Jeg gikk igjennom flere skolers nettsider og ESMOD var den som appellerte mest til meg. Har du gjort noe forberedende før du søkte på Esmod? Jeg hadde egentlig ikke noe erfaring med hverken modellisme eller design før ESMOD. Litt av greia for meg er vel at jeg har vært innom mange andre felt som har ledet meg til ESMOD på en eller annen måte. Jeg tror alt henger litt sammen. For eksempel så driver jeg med foto og video og har lenge vært interessert i å fange personligheten til folk eller å forevige et bestemt øyeblikk. Dette ledet meg til å ta bilder av meg selv og poste disse på sosiale medier. Etterhvert fikk jeg jobbe litt som modell, der jeg fikk min første erfaring med motebransjen. Men etter litt tid på den siden av industrien så begynte jeg å se etter en mere meningsfull vinkling i bransjen. Siden jeg alltid har vært veldig opptatt av estetikk så tror jeg dette førte meg til å nå studere på ESMOD og å drive eget foretak som Fotograf.  Jeg tror også at min multi-kulturelle bakgrunn har formet meg til å være nysgjerrig av natur. På grunn av dette har jeg utviklet en avhengighet innen alle felt som man aldri kan være ferdig-utlært i. 

Hva gjør du utenom studiet? Utenom studiet så driver jeg som sagt eget foretak innen foto og video. Jeg har også deltidsjobb på Sebastien Bruno og har andre interesser som trening og musikk som jeg prøver å få inn i timeplanen.  Har du noe du ønsker å fortelle? Ikke noe spesielt annet enn at jeg håper å se enda flere med en lidenskap for mote på ESMOD fremover, spesielt flere gutter.  //Lucas

397 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle