• Esmodlife

Ukens student - Siti M. Abdul Hamid


Navn: Siti M. Abdul Hamid

Alder: 21

Fra: Stavanger, men opprinnelig fra Indonesia

Instagram: sitiabdulhamid & smah.designHar du noe du ønsker å si?

Vil kanskje bare si at hvis du er interessert i mote, søk!! Man kommer til å lære masse lærerikt ting som vi kan ta med videre i livet! Og ikke minst, møter man på folk som har samme interesse og drøm som deg, og det er alltid koselig:)


Vil du anbefale dette studiet? Hvorfor og til hvem ville du anbefalt studiet til?

Ja! Jeg vil anbefale studiet til folk som brenner for klær og mote og for folk som kanskje er litt interessert i noe innenfor det. Esmod er bra skole med mange hjelpsomme og dyktige lærere og studenter som garantert kommer til å hjelpe deg gjennom your ups and downs.


Hvorfor søkte du deg inn på Esmod sitt studie Motedesign og Modellisme­medarbeider?

Jeg ville utvikle meg mer innen for mitt felt og lære ennå mer om design og modelisme fordi for å si det sånt, så blir man aldri ferdig med å lære, man lærer konstant nye ting hver dag! En annen grunn var da klasseturen jeg var med på når jeg ennå var lærling. Vi tok en klassetur til Oslo for å besøke alle mote skolene Oslo hadde å tilby oss. Men i slutten av turen innså jeg at Esmod var den rette skolen for meg fordi Esmod hadde erfaringer og kontakter, noe som var et stort fordel med tanke på at det er de to viktigste tingene å ha når men skal finne jobb innenfor motebransjen.


Hva har du gjort før? Har du gjort noe forberedende før du søkte på Esmod?

Før Esmod gikk jeg på linje design og håndverk på Godalen vgs i Stavanger. I andre året fortsetter jeg med design og tekstil og videre tok to år lærling i kjole og drakt faget, hvor jeg til slutt gikk ut med svennebrevet.


Hva har så langt vært det mest spennende?

Vi har gjort en del spennende ting gjennom skole året, men hvis jeg skulle valgt ville jeg sakt samarbeidet med Bergans, Re:dux. Det var et gruppe prosjekt som gikk ut på å redesigne outfits fra brukte Bergans klær. Høydepunkter med hele dette da, var jo motevisningen vi hadde i slutten av prosjekt hvor vi viste frem plaggene vi hadde laget, det var kjempe gøy!


Hva syntes du så langt om studiet?

Stress, men gøy og lærerikt! Som sakt, så er det en del oppgaver med deadline vi må gjøre. Det kan virke tungt og stressende med tanke på at man skal lære alt det grunnleggende om mote på ett år. Jeg personlig liker stresset på grunn av jeg føler det gir en liten innblikk på hva man kommer til å møte på når man jobber i den virkelige moteverden.Hva gjør du utenom studiet?

I fritiden så holder jeg mesteparten på med skoleprosjekter, for å være ærlig, så blir man aldri ferdig med det vi holder på med på skolen og må de fleste gangen ta det med hjem hahahah. Utenom det så holder også jeg og noen av mine venner med et podcast som heter «pauserommet» hvor vi snakker om alt mulig, og det synes jeg er greit fordi jeg føler det blir en liten pause fra skole relaterte ting. Andre ting jeg også gjør i fritiden er å være med venner, gå på cafe og går rundt og tar bilder.


Hva er drømmer du å bli/lyst til å gjøre når du er ferdig utdannet?

Drømmen er jo selvfølgelig å bli en motedesigner og å ha min egen klesmerke, og denne drømmen har jeg egentlig hatt siden jeg gikk på barneskolen hvor mesteparten av tiden min gikk ut på å tegne klær på figuriner. Hvis jeg skal tenker litt mer realistisk, så vil jeg først jobbe for noen etter ferdig utdannelsen for å få mer erfaringer og inspirasjon, og deretter jobbe med mitt eget.


- Siti

67 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle