• Esmodlife

Yrkespraksis hos Varner

Studentene Moa Terjesdotter Eriksson og Anna Amalie Straumsnes har gjennom våren og sommeren hatt yrkespraksis hos Varner, som er et av Nord-Europas største motekonsern. Motekjedene hos Varner er Cubus, Bik Bok, WOW, Carlings, Urban, Volt, Levis Store, Nike store, Dressmann & Dressmann XL.


«Har haft en extremt bra upplevelse från dag 1. Vi har blivit bemötta som om vi var anställda på huset. Vi har fått lov att jobba väldigt självständigt och de runt oss på avdelningar har hela tiden haft en önskan om att vi ska ha varierade dagar och att vi ska få mest möjligt ut av tiden hos dem.»

Moa og Anna har hatt mange varierende arbeidsoppgaver og vært innom de fleste brandsene og varegruppene som dame, herre og barn på designavdelingen hos Varner. De har har gjort flats (tekniske tegninger), vært med på fitting, målt prøver, de har også bidratt på standarisering av passform og størrelser. Å ha kunnet få være med på det store prosjektet om passform og størrelser, har vært veldig gøy og givende for Moa og Anna. De syntes også at det har vært ekstremt kult å gjøre flats for styles som har blitt sendt ut til leverandører, og sendt tilbake som første prøver (prototyper)!


«Vi har lärt oss extremt mycket om gradering och vikten av en god och grundlig research som ligger bakom graderingar»


I praksisperioden har de fått muligheten til å ta del av forelesningene som har handlet om alt fra interne systemer på huset, til miljøvennlig mote og animalske fibre. De har fått innblikk og lært hvordan man kommuniserer med de ulike leverandørene rundt i verden som Varner jobber med. De har også fått tatt del av Varners CSR-program og hvilke krav de setter hos sine leverandører.


«Det har varit extremt nyttigt att få inblick i hur branchen fungerar. I och med att det är en såpass stor bedrift med så många anställda och med en sån enorm produktion så har det varit en ganska stor omställning från hur vi jobbar i skolan. Vi har fått inblick i vikten av digitalisering och att använda sig av de digitala hjälpmedel som finns. Det vi faktiskt har upplevt är att vi har en mycket god kunskap när det kommer till Adobe-programmen från Esmod. Det har hjälpt oss massor i vårt internship hos Varner»


«Är extremt glad för att vi fått möjligheten att vara hos Varner. Det har varit otroligt nyttigt att få se hur branchen fungerar på riktigt och vi har lärt oss jättemycket.»


– Moa & Anna

45 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle